06 233 65 751 cindy@regelheldin.nl

De Week van de Werkstress staat weer voor de deur! Tijd om de oorzaak van een druk hoofd aan te pakken; de overvolle mailbox. Herkenbaar?

Je wordt geleefd door je agenda. Vergaderingen staan zij aan zij met elkaar gepland, waardoor je regelmatig te laat bent bij je volgende afspraak of waardoor je jouw eerste koffiemoment van de dag pas tijdens de lunchpauze hebt.

In de auto werd je gebeld door een potentiële klant en in je enthousiasme, en gebrek aan overzicht, zei je ‘ja’ tegen een korte termijn afspraak en moet jouw partner nu alleen naar de ouderavond van school.

Je vergat de verjaardag van jouw neefje of de bloemen voor het jubileum met je vrouw, omdat de afspraak niet als terugkerend in jouw agenda staat.

Het verzoek om een potentiële klant met spoed terug te bellen lukt niet, omdat je tussen alle verplichtingen door geen tijd had. Daardoor kon je niet op tijd jouw aanbod doen en gaat de klus aan jouw neus voorbij.

Jouw agenda up-to-date houden kost tijd, energie en enig organisatievermogen. Ik deel graag mijn tips en trucs met je:

– Begin de week met het doornemen van je planning,
– Gun jezelf de ruimte en plan niet alles op één dag of achter elkaar,
– Plan tijd in voor onvoorziene zaken, maar ook zeker voor die lunchwandeling of koffiebreak,
– Communiceer duidelijk, volledig en bevestig afspraken schriftelijk,
– Maak gebruik van kleur in je agenda, zodat je bijvoorbeeld privé van werk kan onderscheiden, maar ook de urgentie van verschillende diensten en taken,
– Stel terugkerende afspraken in,
– Gebruik je jouw agenda ook voor taken? Zet dan alleen grote taken in je agenda. Plan bijvoorbeeld drie halve dagen in met een doel/thema en maak deze momenten heilig en eindig.

Hoe optimaliseer jij jouw agenda? Zou je graag meer tips en trucs willen ontvangen? Of wil je misschien jouw agendabeheer uitbesteden? Ik help je graag!

Stuur mij een e-mail via cindy@regelheldin.nl en ik neem contact met je op!