06 233 65 751 cindy@regelheldin.nl

Het is de Week van de Werkstress. Wist je dat stress op de (thuis)werkvloer beroepsziekte nummer 1 is? Al eerder schreef ik dat je als ondernemer veel rollen hebt binnen jouw bedrijf. Heerlijk als jij jouw creatieve brein aan het werk kan zetten en de uitvoer van alle taken ervaart als een positieve stimulans. Maar wat als gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress?

Ik geef je zes handige tips:

  • (niet) Alles heeft (nu) aandacht nodig: je hoeft niet bij alles gelijk in de actiestand te schieten. Vaak is dat ook niet eens de verwachting van een ander, maar enkel die van onszelf.
  • Korte metten maken met multitasking; niemand is gemaakt voor multitasken. Het zorgt voor fouten en het kost ons eerder tijd dan dat het ons tijd oplevert. Daarnaast verlaagt het de concentratie en verhoogt het de stress. Niet meer doen dus!
  • Leer ‘nee’ zeggen; besef dat je ‘nee’ zegt tegen een vraag van iemand en niet tegen de persoon zelf. Het helpt je jouw grenzen te bewaken.
  • Offline; zet de notificaties van Outlook, Whatsapp, Instagram, etc. eens een dag uit. Dit geeft minder onderbrekingen en je bent niet meer continue aan het schakelen/multitasken tussen verschillende taken.
  • Plan strategisch; ochtendmens? Plan je vergaderingen dan vooral s ’ochtends. Meerdere afspraken? Bundel ze dan en plan ook vooral dagen zonder vergaderingen. Dat geeft rust! En vergeet geen tijd in te plannen voor pauze, privé zaken en bijvoorbeeld jouw sportmomenten. Balans!
  • Stel eisen aan jouw takenlijst: maak een lijst met alleen die taken die je vandaag kunt doen, dus geen complete projecten. Maak het haalbaar in jouw beschikbare uren.

Nog steeds stress en hulp nodig? Kijk op mijn website en plan die afspraak! En maak van uitstel vooral geen afstel.